Chinees Nieuwjaar zaterdag 24 februari in Chinatown Den Haag

instagram chinees nieuwjaar 2024Op zaterdag 24 februari a.s. vindt de Chinese Nieuwjaarsviering plaats in Chinatown Den Haag. Eindelijk na drie jaar afwezigheid (door o.a. corona) kunnen we in Chinatown weer het Chinees Nieuwjaar vieren, met de Chinese gemeenschap, lokale ondernemers, bewoners, Hagenaars, bezoekers uit de Randstad, toeristen en andere geïnteresseerden.

 

Jaar van de Draak

Officieel start het Chinees Nieuwjaar op 10 februari a.s. Dan begint het Jaar van de Draak. In de Chinese cultuur wordt de Draak geassocieerd met kracht, levendigheid, trots en moed. In China wordt het Chinees Nieuwjaar ongeveer 14 dagen lang gevierd. Daarom wordt het Chinees Nieuwjaar op zaterdag 24 februari gevierd in Chinatown Den Haag. In het Haagse stadhuis vindt eveneens op 24 februari de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar plaats.

 

Start viering Chinees Nieuwjaar op Rabbijn Maarsenplein

Het Chinees Nieuwjaar start op zaterdag 24 februari vanaf 13.00 uur op het Rabbijn Maarsenplein in Chinatown Den Haag en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Het programma bestaat een kleurrijke optocht van Chinese leeuwen en Chinese draken met Chinese muziek en Chinees vuurwerk door Chinatown. De optocht stopt bij een aantal Aziatische winkels waar voor de deur een Chinese leeuwendansritueel wordt uitgevoerd. Hierna gaat de optocht weer verder door Chinatown. Een mobiele DJ zorgt voor Aziatische, muzikale sfeer tijdens de optocht. Van oudsher trekt deze optocht heel veel bezoekers aan, die ook meelopen. Kortom, een gezellig feest voor jong en oud!

 

Programma Chinees Nieuwjaar

Datum: zaterdag 24 februari 2024
Tijd: 13:00 – 17.30 uur
Locatie: Rabbijn Maarsenplein

 

13.00 u Aanvang
13.30 u Opening door burgemeester, met Chinese leeuwendans

Enkele toespraken door deelnemende organisaties/gasten
Fotomoment genodigden met Chinese leeuwen en Chinese draken

1345/14:00 u Optocht met Chinese leeuwen, Chinese draken, Chinese muziek en
Chinees vuurwerk door Chinatown
Chinese leeuwendans ritueel voor enkele winkels van lokale ondernemers
Mobiele DJ zorgt voor Aziatische sferen tijdens optocht
Kinderactiviteiten (onder voorbehoud, afhankelijk van het weer)
17.30 u Einde

 

Kom en vier het Chinees Nieuwjaar met familie en vrienden in Chinatown Den Haag!