Chinese leeuwen, draken en vuurwerk!

De Chinese Nieuwjaarsviering op zaterdag 24 februari in Chinatown Den Haag was een groot succes! Na drie jaar konden we weer met elkaar het Chinees Nieuwjaar vieren in de Haagse binnenstad: het Jaar van de Draak. De draak staat symbool voor kracht, energie, trots en moed. Het belooft een bijzonder jaar te worden! Burgemeester Jan van Zanen opende het festijn door op een Aziatische gong te slaan.
Lees meer

Chinees Nieuwjaar zaterdag 24 februari in Chinatown Den Haag

Op zaterdag 24 februari a.s. vindt de Chinese Nieuwjaarsviering plaats in Chinatown Den Haag. Eindelijk na drie jaar afwezigheid (door o.a. corona) kunnen we in Chinatown weer het Chinees Nieuwjaar vieren, met de Chinese gemeenschap, lokale ondernemers, bewoners, Hagenaars, bezoekers uit de Randstad, toeristen en andere geïnteresseerden.
Lees meer

Gelukkig Nieuwjaar!

Tijdens de afgelopen kerstperiode werd de Haagse binnenstad aangekleed met fraaie lichtobjecten. Een daarvan is de Aziatische Lucky Cat op het Rabbijn Maarsenplein in Chinatown Den Haag. De Lucky Cat is nog te zien in januari en februari, o.a. op zaterdag 24 februari tijdens het Chinees Nieuwjaar. Nadere informatie over het Chinees Nieuwjaar in Chinatown Den Haag volgt binnenkort op deze website.
Lees meer

Kerstsfeer in Chinatown

Tijdens de feestdagen is Chinatown Den Haag feestelijk aangekleed met kerstbomen met lichtjes, verspreid door de buurt. Gezellig en sfeervol. Kom de sfeer proeven...
Lees meer

Fraaie zitbanken in Chinatown

Onlangs zijn zes fraai beschilderde zitbanken in de Gedempte Burgwal, Chinatown Den Haag, geplaatst. Dit in het kader van de herinrichting Gedempte Burgwal en Gedempte Gracht door de gemeente. Elke bank vertegenwoordigt een land, zo zijn er onder andere zitbanken van Egypte, Zwitserland, Vietnam, China en Korea. De zitbanken zijn beschilderd door de Chinese, Haagse kunstenaar Zhou Le Shen.In totaal komen er 24 beschilderde zitbanken in Chinatown Den Haag.
Lees meer

Het Chinees Maanfeest is een traditie in Chinatown Den Haag

Afgelopen zaterdag 30 september vond de viering van het Chinees Maanfeest plaats op het Rabbijn Maarsenplein in Chinatown Den Haag. Het Chinees Maanfeest in Chinatown Den Haag is inmiddels een traditie geworden. Net als vorig jaar vond dit festival voor jong en oud weer plaats op het Rabbijn Maarsenplein. Er kwamen tal van leuke en verschillende activiteiten aan bod: muziek-, zang- en dansoptredens van Chinese artiesten uit China en Den Haag, workshops Chinese kalligrafie en Chinese maankoeken proeven, Asian streetfood, DJ met Aziatische muziek, kinderactiviteiten en dergelijke. Het Chinees Maanfeest werd geopend door wethouder Arjen Kapteijns van de gemeente Den Haag. 
Lees meer

Chinatown Food Court: gezellig druk en zonnig

Chinatown Food Court werd op zaterdag 27 mei druk bezocht. Er hing een gezellige sfeer met een toeloop van veel bezoekers. Het weer was zonnig en aangenaam. Voor het eerst werd tijdens de ShoppingNight een Asian Food Court georganiseerd in Chinatown. Het parkeerterrein achter de Bijenkorf was omgetoverd in Chinatown Food Court, waar jong en oud op afkwamen.
Lees meer

Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

De ondernemers van Chinatown Den Haag (St. BIZ Chinatown Den Haag) wensen u en uw dierbaren een gelukkig Chinees Nieuwjaar! Wij wensen u al het goeds voor het Jaar van het Konijn!
Lees meer

Chinees Nieuwjaar in Den Haag

Afgelopen zaterdag vond in Den Haag een landelijke Chinese Nieuwjaarsviering plaats in het stadhuis van Den Haag. Met een optocht in de binnenstad met Chinese leeuwen, een Chinese draak en artiesten in traditionele klederdracht. En allerlei optredens in het stadhuis, waaronder zang- en dansoptredens van Chinese artiesten, kungfu demonstraties en muziekoptredens van Chinese en Nederlandse artiesten. Er waren ook kraampjes met informatie over de Chinese taal en cultuur. Het was een gezellig en feestelijk evenement dat veel publiek trok. In Chinatown stonden overal beach flags die het Chinees Nieuwjaar promoten. Het huidige Jaar van het Konijn wordt o.a. geassocieerd met zachtaardigheid, stilte en elegantie. Het volgende Chinese Nieuwjaar is op 10 februari, het Jaar van de Draak.
Lees meer

Landelijke viering Chinees Nieuwjaar 21 januari in Haagse stadhuis

De landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar vindt plaats op 21 januari 2023 in het stadhuis van Den Haag. Er is een feestelijk programma met Chinese leeuwendans, Chinese dansoptredens en optredens van bekende Chinese en Nederlandse artiesten, zoals de R&B groep Replay. Er is geen optocht in Chinatown Den Haag. Meer info op www.chineesnieuwjaar-denhaag.nl. Wij wensen u een gelukkig Chinees Nieuwjaar: het Jaar van het Konijn.
Lees meer

Video fraaie lichtobjecten in Haagse binnenstad

Tijdens de afgelopen winter- en kerstperiode werd de Haagse binnenstad aangekleed met fraaie lichtobjecten. Een daarvan is de Aziatische Lucky Cat op het Rabbijn Maarsenplein in Chinatown Den Haag. Er is een video  van deze lichtobjecten gemaakt. Deze objecten zijn nog de hele maand januari te zien en branden tussen 16.00 en 23.00 uur. Vanaf de week van 1 februari worden de objecten opgehaald en rond de kerstperiode 2023-2024 weer van stal gehaald. Verder is er een route gemaakt die langs de verschillende objecten loopt. Deze route is te vinden via https://denhaag.com/nl/winterse-wandeling.
Lees meer