Evenementen

Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Evenementen_Chinatown_Den_HaagChinatown Den Haag logo

Evenementen

In Den Haag vindt jaarlijks de landelijke Chinees Nieuwjaarsviering plaats

In Chinatown worden verschillende festivals georganiseerd, waaronder het Chinees Nieuwjaar en Chinees Maanfeest. Deze trekken bezoekers van heinde en ver.

In Chinatown Den Haag wordt al decennialang het Chinees Nieuwjaar en het Chinese Maanfeest gevierd. De ondernemers in Chinatown werken hard om de Chinese cultuur te promoten en kennis over te dragen aan bezoekers en geïnteresseerden.

 

Chinees Nieuwjaar
Chinees Nieuwjaar wordt jaarlijks uitbundig gevierd in en rond Chinatown. Vele duizenden mensen komen hierop af. Tijdens het festival vinden op traditionele wijze de Chinese draken- en leeuwendans plaats. Vuurwerk, muziek, kunst, optredens en Chinese lekkernijen zorgen voor een gezellige Chinese sfeer voor jong en oud.

In 2021 ging het Chinees Nieuwjaar ietsje anders. Vanwege de lockdown kon er geen fysiek evenement gevierd worden. Maar, dat betekende niet dat Chinees Nieuwjaar ongezien voorbij ging! Via Pathé Thuis kon iedere bezoeker van Chinatown drie gratis Chinese films kijken!

De landelijke viering van Chinees Nieuwjaar 2023 was op 21 januari in Haagse stadhuis. Er was dat jaar geen optocht in Chinatown. Lees meer >>


Chinees Maanfeest zaterdag 30 september

chinees maanfeest chinatown den haag 30 september 2023Naast het Chinees Nieuwjaar is het Chinese Maanfeest voor de Chinese gemeenschap het belangrijkste festival, waarbij de volle maan centraal staat. Het Chinese Maanfeest in Chinatown Den Haag is een kleurrijk festival met muziek, dans, optredens van allerlei Chinese artiesten en diverse kraampjes met Chinese kleding, souvenirs, lampionnen en allerlei lekkernijen voor jong en oud. Het Chinese Maanfeest vindt plaats op zaterdag 30 september 2023 op het Rabbijn Maarsenplein in hartje Chinatown Den Haag. De toegang is gratis.


Programma

13.00 u Welkom
13.30 u Opening met Chinese leeuwendans
  Doorlopende muziek-, zang- en dansoptredens van Chinese artiesten uit China en Den Haag
Workshops Chinese kalligrafie, Chinees maankoeken maken
Kinderactiviteiten
Marktkraampjes met Aziatisch eten en drinken, souvenirs, kleding en nog veel meer
18.00 u DJ met Aziatische muziek
20.00 u Einde