Evenementen

Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Evenementen_Chinatown_Den_HaagChinatown Den Haag logo

Evenementen

In Den Haag vindt jaarlijks de landelijke Chinees Nieuwjaarsviering plaats

In Chinatown worden verschillende festivals georganiseerd, waaronder het Chinees Nieuwjaar en Chinees Maanfeest. Deze trekken bezoekers van heinde en ver.

In Chinatown Den Haag wordt al decennialang het Chinees Nieuwjaar en het Chinese Maanfeest gevierd. De ondernemers in Chinatown werken hard om de Chinese cultuur te promoten en kennis over te dragen aan bezoekers en geïnteresseerden.

 

Chinees Nieuwjaar

chinees nieuwjaar_2024Op zaterdag 24 februari 2024 vond de Chinese Nieuwjaarsviering plaats in Chinatown Den Haag. Eindelijk na drie jaar afwezigheid (door o.a. corona) konden we in Chinatown weer het Chinees Nieuwjaar vieren met de Chinese gemeenschap, lokale ondernemers, bewoners, Hagenaars, bezoekers uit de Randstad, toeristen en andere geïnteresseerden. Bekijk het programma >> Lees het bericht >>

 

Chinees Nieuwjaar wordt jaarlijks uitbundig gevierd in en rond Chinatown. Vele duizenden mensen komen hierop af. Tijdens het festival vinden op traditionele wijze de Chinese draken- en leeuwendans plaats. Vuurwerk, muziek, kunst, optredens en Chinese lekkernijen zorgen voor een gezellige Chinese sfeer voor jong en oud.

 

Chinees Maanfeest zaterdag 30 september

chinees maanfeest chinatown den haag 30 september 2023Naast het Chinees Nieuwjaar is het Chinese Maanfeest voor de Chinese gemeenschap het belangrijkste festival, waarbij de volle maan centraal staat. Het Chinese Maanfeest in Chinatown Den Haag is een kleurrijk festival met muziek, dans, optredens van allerlei Chinese artiesten en diverse kraampjes met Chinese kleding, souvenirs, lampionnen en allerlei lekkernijen voor jong en oud. Het Chinese Maanfeest vond in 2023 plaats op zaterdag 30 september op het Rabbijn Maarsenplein in hartje Chinatown Den Haag. De toegang was gratis. Lees het verslag >>