Evenementen

Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Chinatown Den Haag logo
Evenementen_Chinatown_Den_HaagChinatown Den Haag logo

Evenementen

In Den Haag vindt jaarlijks de landelijke Chinees Nieuwjaarsviering plaats

In Chinatown worden verschillende festivals georganiseerd, waaronder het Chinees Nieuwjaar en Chinees Maanfeest. Deze trekken bezoekers van heinde en ver.

 

In Chinatown Den Haag wordt al decennialang het Chinees Nieuwjaar en het Chinese Maanfeest gevierd. De ondernemers in Chinatown werken hard om de Chinese cultuur te promoten en kennis over te dragen aan bezoekers en geïnteresseerden.

 

Chinees Nieuwjaar
Chinees Nieuwjaar wordt jaarlijks uitbundig gevierd in en rond Chinatown. Vele duizenden mensen komen hierop af. Tijdens het festival vinden op traditionele wijze de Chinese draken- en leeuwendans plaats. Vuurwerk, muziek, kunst, optredens en Chinese lekkernijen zorgen voor een gezellige Chinese sfeer voor jong en oud.

 

Het Chinees Nieuwjaar van 2020 werd georganiseerd door Chinees Nieuwjaar Festival. Kijk op hun website voor foto’s en de aftermovie!

Chinees Maanfeest
Naast het Chinees Nieuwjaar is het Chinese Maanfeest voor de Chinese gemeenschap het belangrijkste festival, waarbij de volle maan centraal staat. Het Chinese Maanfeest in Chinatown Den Haag is een kleurrijk straatfestival met muziek, dans, optredens en diverse kraampjes met Chinese kleding, souvenirs, lampionnen en allerlei lekkernijen voor jong en oud.

Agenda

We gaan na september weer verder – na september 2020

Als er weer meer dingen mogelijk zijn!