Het Chinees Maanfeest is een traditie in Chinatown Den Haag

Afgelopen zaterdag 30 september vond de viering van het Chinees Maanfeest plaats op het Rabbijn Maarsenplein in Chinatown Den Haag. Het Chinees Maanfeest in Chinatown Den Haag is inmiddels een traditie geworden. Net als vorig jaar vond dit festival voor jong en oud weer plaats op het Rabbijn Maarsenplein. Er kwamen tal van leuke en verschillende activiteiten aan bod: muziek-, zang- en dansoptredens van Chinese artiesten uit China en Den Haag, workshops Chinese kalligrafie en Chinese maankoeken proeven, Asian streetfood, DJ met Aziatische muziek, kinderactiviteiten en dergelijke. Het Chinees Maanfeest werd geopend door wethouder Arjen Kapteijns van de gemeente Den Haag.

 

&nbps;

Chang Wong, voorzitter St. BIZ Chinatown Den Haag: “Het Chinees Maanfeest was een groot succes. Het festival trok veel publiek, de lokale ondernemers en bewoners in de wijk waren blij met de opkomst en de gezellige sfeer. Het Chinees Maanfeest in Chinatown Den Haag is inmiddels een traditie geworden. Zo’n evenement brengt toch een hoop bezoekers en toeristen naar de binnenstad van Den Haag. Dit is goed voor Chinatown, maar ook goed voor de stad zelf. Ook voor de Hagenaars is dit een ontzettend leuk evenement. Ook waren we blij met de aanwezigheid van wethouder Arjen Kapteijns die de opening van het Maanfestival verzorgde en met ons meevierde. Hij is tevens stadsdeelwethouder van stadsdeel Centrum, waar ook Chinatown Den Haag toebehoort.”

 

“Er was een gevarieerd programma opgesteld met Chinese leeuwendans, diverse Chinese zang- en dansoptredens, kungfu-demonstraties, Chinese live-muziek, leuke kinderactiviteiten, braderie met marktkramen en Asian streetfood, workshops Chinese kalligrafie en Chinese maankoeken proeven en nog veel meer. Ook was de Haagse Chinese kunstenaar Zhou Le Sheng aanwezig met zijn eigen marktkraam, die fraaie zitbankjes beschilderde. Zes bankjes van deze kunstenaar staan al in de Gedempte Burgwal. Er volgen nog 18 bankjes verspreid door Chinatown,” vult Atom Zhou aan, projectleider Chinees Maanfeest en voorzitter van Stichting De Chinese Brug.

 

Het Chinees Maanfeest in Chinatown Den Haag is een initiatief van Stichting BIZ Chinatown Den Haag i.s.m. Stichting De Chinese Brug, Vereniging Nederland China, China Culture Centre en andere lokale partners. Wij zijn de betrokken organisaties en alle vrijwilligers dankbaar voor hun bijdrage aan dit prachtige evenement.

 

 

 

Tijdens het Chinees Maanfeest konden kinderen worden geschminkt: