Chinatown Den Haag is BIZ

DEN HAAG – Stichting Ondernemers China Town Den Haag en pandeigenaren in de Spuistraat hebben ervoor gekozen om een zogenaamde bedrijveninvesteringszone – een soort bindende ondernemersvereniging – op te richten. Woensdagavond maakte wethouder Richard de Mos bekend dat de wettelijke vereiste was gehaald om deze twee nieuwe zones in Den Haag in werking te laten treden.

In de Spuistraat is al een winkeliers-BIZ actief: City Center. Uniek is dat zich nu eigenaren van winkelpanden in dezelfde straat hebben besloten om ook een BIZ op te richten. Deze bijzondere combinatie van gebruikers en eigenaren zorgt voor meer diversiteit in de activiteiten.

“Geweldig dat er twee nieuwe zones bijkomen. Als gemeente werken we er dagelijks aan om de binnenstad schoon en gezellig te houden. Dat de ondernemers ook actief willen zijn is top. Zo zorgen we samen voor een aantrekkelijke binnenstad voor onze inwoners en bezoekers,” aldus De Mos.

Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers (of pandeigenaren) samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Ondernemers zitten zelf aan het stuur en beslissen over de activiteiten van de BIZ. Alle ondernemers betalen een bijdrage en verzorgen samen de aankleding van hun winkelgebied.

Den Haag was een van de eerste steden in Nederland die de oprichting van een bedrijveninvesteringszone mogelijk maakte. Inmiddels telt de stad 22 BIZ-en (21 winkelgebieden en 1 bedrijventerrein).