De tweede ronde

Het coronavirus is bezig aan een tweede ronde, waardoor helaas de restaurants en andere horecagelegenheden wederom voor vier weken hun deuren moeten sluiten. Het lijkt erop dat het leven weer teruggaat naar hoe het in maart was. Een rondje lopen voor een frisse neus, eten afhalen en thuis opeten, en vooral niet in de bus, trein, metro en tram.

 

‘Coronamoe’

Begrijpelijk is iedereen ‘coronamoe’ en willen we het liefst terug naar hoe het leven er voor maart 2020 uitzag. Dát gaat nog wel even duren. Met moeite draagt men nu in de winkels mondmaskers en er zijn mensen die nog steeds de anderhalve meter met een korrel zout nemen. Nog maar niet te spreken over studenten die illegale feesten organiseren en de grote drommen mensen die de dag voor de horecasluiting nog even losgingen in een Haagse horecagelegenheid. Notabene bijna náást de locatie van de persconferentie van premier Rutte (Nieuwspoort).

 

Thuisblijven

Het virus blijft nog wel even onder ons. Zoals ze het in China oplossen (in vijf dagen een miljoenen stad vol mensen testen, omdat er een aantal gevallen geconstateerd zijn), zo kan dat hier niet. Niet genoeg testruimten? Laboratoria? De GGD heeft het al druk genoeg, dus bij klachten, het liefst thuisblijven!

 

Campagne in de koelkast

In Chinatown waren we al enkele weken in september bezig met de voorbereiding van een campagne om weer meer publiek naar Chinatown te krijgen. Dat lukt nu ook niet meer, hiermee doorgaan zou onverantwoordelijk zijn en absoluut niet bijdragen aan de gezondheid van de maatschappij. Onze plannen blijven dus nog even op de plank liggen! Wellicht kan het in 2021.

 

Kerstbomen

Wel gaan we ons best doen om met kerstmis toch weer vrolijk versierde kerstbomen bij elke ondernemer in Chinatown neer te zetten. Daar werd Chinatown vorig jaar toch écht wel heel vrolijk en feestelijk van! Dat hebben we nodig, een beetje vrolijkheid in deze ‘donkere tijden’. Voor 2021 weten we ook niet of er fysieke activiteiten en evenementen (bijv. Chinees Nieuwjaar) mogen organiseren, maar hopelijk kan dat wel of kunnen we daarvoor digitale alternatieven kunnen vinden.

Bijvoorbeeld een puzzeltocht door Chinatown, die je met je huishouden of kleine groep kan doen. Zo kom je niet terecht in té grote drommen mensen en ben je wel buiten bezig. We gaan zien of het lukt. Voor nu houden we het op een nieuwsbrief die binnenkort uitkomt en de (twee)wekelijkse artikelen op de website.

Wij wensen iedereen: wees voorzichtig en blijf gezond!