De voorzitter aan het woord

Beste relatie, ondernemer, bezoeker van Chinatown Den Haag,

 

Corona, het zijn vreemde tijden… Na een aantal maanden in een ‘intelligente lockdown’ te hebben gezeten, waar veel van onze ondernemers in Chinatown last van hadden, waren we blij dat vanaf begin juni de coronamaatregelen werden versoepeld. Het aantal coronabesmettingen daalde en veel winkels, waaronder de horeca mochten weer mensen in hun restaurant, lunchroom en cafetaria toelaten. Ook de terrassen mochten open. Het ging de goede kant op en het mooie zomerse weer was zeer welkom en bracht weer bezoekers naar Chinatown! Ook verschillende winkels gingen open, zoals de kappers, schoonheidssalons en specialiteitswinkels, en wilden weer omzet draaien.
Helaas gold dit positieve nieuws niet voor alle sectoren, zo hebben de reisbureaus sinds maart het nog steeds erg zwaar en bleven zij dicht of gingen zij alleen op afspraak open.

 

Zoals we allemaal konden volgen in de media gaat het de laatste weken weer de verkeerde kant op met het aantal coronabesmettingen. Daarom heeft de overheid sinds kort weer de maatregelen aangescherpt. Met name de horeca krijgt voor de 2e keer in een halfjaar tijd te maken met strenge maatregelen, wat vervolgens weer tot omzetdaling leidt.

 

We begrijpen dat de volksgezondheid voorrang krijgt en dat er weer strenge maatregelen nodig zijn om het virus in te dammen, maar als ondernemers zijn we hier uiteraard niet blij mee. Tijdens de lock down hebben veel ondernemers, zowel horeca als andere sectoren, veel veerkracht getoond, zodat we sinds juni weer de draad konden oppakken, ondanks de 1,5 m maatregel.

 

Ik hoop dat iedereen in Chinatown nog dezelfde veerkracht en moed kan opbrengen om samen door deze nieuwe fase heen te komen. Samen kunnen we het virus zeker aan! We moeten elkaar steunen en helpen in deze tijden. Vanuit BIZ Chinatown Den Haag zullen wij ook onze bijdrage leveren dat Chinatown kleurrijk, gezellig en veilig blijft, zodat de ondernemers zich kunnen focussen op hun eigen winkel, restaurant, toko e.d. en het beste van maken in deze tijden!

 

Een pluspunt was het spontane bezoek van de nieuwe burgemeester Jan van Zanen op zondag 21 september aan Chinatown. Hij bezocht diverse lokale ondernemers en roemde hun creativiteit, ondernemerschap en doorzettingsvermogen in deze coronatijd. Verder in deze nieuwsbrief lees je meer over dit bezoek.

 

Wij wensen iedereen veel sterkte toe en blijf gezond!

 

Groet,

 

Chang Wong

 

Voorzitter van Stichting BIZ Chinatown Den Haag