Den Haag in het teken van Chinees Nieuwjaar

DEN HAAG – Gelukkig nieuwjaar! Of, zoals je het uitspreekt in het Chinees, chunjie kuaile! Zaterdag staat Den Haag voor de vijftiende keer in het teken van vuurwerk en drakendansen tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar. Bekijk hier het programma!

Dit jaar wordt er net iets meer uit de kast gehaald dan het gebruikelijke vuurwerk en de lampionnenoptocht. Het feest wordt namelijk voor het vijftiende jaar in Den Haag gevierd en één van de organisatoren, Vereniging Nederland China, bestaat veertig jaar. Dus wordt extra uitgepakt met onder meer lichtgevende beelden op het Spuiplein en in het Atrium, een Chinese modeshow en demonstraties van de bewegingsleer Qigong.

Programma stadhuis

11.00 uur: Aziatische markt in het Atrium
11.30 uur: Drakendans en vuurwerk op het Spuiplein
12.30 uur: Openingsceremonie en speeches in het Atrium
13.00 uur: Chinese muziek en dans in het Atrium
18.00 uur: Einde van het programma

De Chinese ambassadeur en wethouder Karsten Klein zullen het feest traditiegetrouw aftrappen door de ogen van de leeuwen rood te verven en ze zo ’tot leven te wekken’. De markt is tot het einde van de dag te bezoeken.

Programma Chinatown

11.00 uur: Chinese New Year’s Market rond Rabijn Maarsenplein
13.00 uur: Optocht draken- en leeuwendans met vuurwerk
18.00 uur: Einde van het programma

De dansers en muzikanten uit de optocht zullen de hele dag door het centrum van Den Haag trekken. Alle festiviteiten rond het Chinees Nieuwjaar in Den Haag zijn de hele dag gratis te bezoeken.