Faces of Chinatown: Amar

 

Profiel

Naam: Amar Rambali

Winkel: Afro Indian Market

Verkoopt: diverse cosmetica, haarwerken, spirituele producten

 

In het kort

Mijn ouders zijn in 1989 begonnen met de winkel, die was toen maar één unit groot. Tien jaar later ben ik bijgesprongen en ik heb er in totaal vier units van gemaakt. Het liefst zou ik de hele Wagenstraat wel willen! De diversiteit van de Wagenstraat spreekt me heel erg aan, het zijn namelijk niet alleen maar kappers, nagelstylisten en massagesalons, maar er zit véél meer!

 

Online: www.afro-indian.nl (website) of @afroindianmarket (Instagram)

 

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Grappig, vriendelijk, maar zakelijk.

 

Je zit met je winkel al heel lang in Chinatown, wat is er nu zo leuk aan deze buurt?

Sinds 1989 is er best wel wat veranderd. Voorheen was het niet te merken dat je in Chinatown was. Toen was het vooral een achterbuurt van Den Haag met veel inbraken, verval, en daklozen (dat helaas nog steeds). Het mooie ervan is dat ik het door de jaren heen wel heb zien veranderen naar een véél leukere buurt!

 

De meeste ondernemers kennen jou goed. Wat maakt jou zo’n goed aanspreekpunt voor de buurt?

Ik ben opgegroeid met Aziatische normen en waarden, dat wil zeggen, respect hebben voor iedereen en voornamelijk voor ouderen. Na dertig jaar ben ik inmiddels wel een stuk meubilair geworden van de Wagenstraat. Ik ken bijna iedereen en iedereen kent mij. Dat maakt het vragen aan mij wel wat makkelijker, denk ik.

 

Wat zou jij graag zien in Chinatown? Verbeteringen, toevoegingen, veranderingen, ga maar los!

Het liefst wil ik meer lichten, lichtborden, kleuren, noem het maar op, in de omgeving. Vooral in de winterse vooravond en ’s avonds is het vaak donker, maar als ik naar andere Chinatowns kijk dan lijkt het net een vuurwerkshow. Dat zou ik erg leuk vinden. Ja, de mensen die daar wonen, moeten maar weten dat ze niet voor niets in de stad wonen. Als ze rust willen moeten ze verhuizen!