Ming Kee – een vaste rots in Chinatown

Ming Kee, begonnen als toko, nu ook met Indonesische afhaal én eigen bubble-tea corner in de Markthof. We spreken Kary over de geschiedenis van de winkel.

 

Haar vader is op zijn achtiende vanuit Hong Kong naar Nederland gekomen. Hij zegt altijd: “met 100 dollar ben ik hier gekomen, en ik heb altijd hard gewerkt om mijn winkel op te bouwen”.

 

Dat is absoluut waar. Ming Kee vult nu bijna de helft van de Markthof. Velen van jullie zullen wel weten wat de Markthof is, maar voor het geval dat niet zo is: de Markthof is een klein winkelcentrum in Chinatown Den Haag. Er zijn twee ingangen, één op de Bezemstraat (bij het Rabbijn Maarsenplein) en één op de Gedempte Gracht.

 

Ming Kee is ooit begonnen als hele kleine toko, echt maar in een klein hoekje van de Markthof. De zaken liepen goed, want Ming Kee verkocht authentieke kruiden. Al gauw vroegen klanten naar meer. Ming Kee breidde uit, en langzaam maar zeker werd het groter en groter. Nu is het een volledige toko, met daarnaast een eigen afhaal. De toko verkoopt ontzettend veel authentieke producten. Ming Kee is een bekende naam voor mensen die op zoek zijn naar de échte kruiden uit Indonesië!

 

Openblijven tijdens de lockdown

 

Omdat Ming Kee een toko is, en dus onder de supermarkten valt, mochten ze gelukkig openblijven tijdens de lockdowns de afgelopen twee jaar. Kary vertelt: “Het was echt superstil op straat. Heel bijzonder. Wij mochten gelukkig helemaal openblijven, als een van de weinige. Verder waren Pazze e Pizze, viswinkel Simonis en LA American Pizza ook nog open, maar dat was het dan. De combinatie van afhaal en supermarkt bleek goed: omdat er vrij weinig te beleven was werd iets lekkers meenemen bij Ming Kee al gauw een uitje naast het boodschappen doen in de toko.”

 

Ming Kee afhaal

 

Wat kan je bij Ming Kee afhaal allemaal kopen? Allemaal verschillende Indonesische menu’s. Denk aan pempek, ayam kalasan, siomay bandung en nog véél meer. Er zijn namelijk ook soepen, verse drankjes (ijsthee manis, es jeruk nipis, jeruk nipis panas, koffie tubruk, en ga zo maar door) en snelle hapjes! Alles ligt klaar voor je, je hoeft het alleen maar te bestellen! Ming Kee vindt het ook belangrijk om alles voor een goede prijs aan te bieden. “Indonesisch eten is op zich niet zo duur, en wij willen onze menu’s graag allemaal onder de 10 euro houden (met uitzondering van één visgerecht, omdat je dan ook echt een hele vis krijgt). Dat trekt natuurlijk ook mensen. Het houdt het afhalen ook leuk, want het is veel makkelijker om in plaats van te koken bij ons een menuutje van een euro of 7 te halen. Als een menu € 16 kost, is dat een heel ander verhaal.”

 

Nieuwe plannen: Ming Kee x Muí Tea

 

Sinds kort heeft Ming Kee ook hoekje waar je bubble tea kan bestellen. “Eerst wilden we geen bubble tea verkopen, omdat je dat al zo veel kan krijgen hier in de buurt! We verkochten Indonesische drankjes, en deden daar dan tapioca in. Dat verkochten we in bubble tea bekers, omdat dat makkelijk mee te nemen is. Toch zijn we uiteindelijk bubble tea gaan verkopen, omdat we een workshop hebben gevolgd en er toen achter kwamen dat bubble tea maken en verkopen helemaal niet zo moeilijk is.”

 

Het hoekje van Muí Tea is niet te missen, het heeft namelijk een eigen look. Je kunt er de classics bestellen (groene jasmijn bubble tea, taro milk tea), maar ze hebben ook heerlijke fruitdrankjes (de sparkling grapefruit is echt een aanrader!). Wil je je eigen smaken combineren? Ook dat kan! Voor € 3,50 kan je je eigen bubble tea ontwerpen!

 

En nog een leuk feitje: muí betekent ‘zusje’(妹), de nickname van Kary. Muí Tea is namelijk Kary’s project, dus de naam verwijst naar haar!

 

Dit artikel is uit de serie ‘Chinatown Chats’ – verhalen van mensen die iets hebben met Chinatown Den Haag. Heb jij ook iets met Chinatown Den Haag? Laat het ons weten via het contactformulier op de site of stuur ons een DM op Facebook of Instagram!