Persbericht: Chinatown Den Haag start campagne

 Chinatown Den Haag start campagne: Chinatown bruist weer

Den Haag, 3 juni 2020

 

Ter ondersteuning van het opengaan van de restaurants, terrassen, tearooms en andere horecagelegenheden is op 1 juni een promotiecampagne voor Chinatown Den Haag gestart. De ondernemers verenigt in de Stichting BIZ Chinatown Den Haag (winkeliersplatform) hebben een campagne opgezet met als boodschap: ‘Chinatown bruist weer: gezellig, kleurrijk en veilig!’Doel is om mensen in Den Haag en daarbuiten in de Randstad te informeren dat alle winkels, beautysalons, supermarkten, met name de horecabedrijven, in Chinatown vanaf 1 juni helemaal open zijn, waarbij gastvrijheid en veiligheid centraal staan. De campagne bestaat uit een korte animatiefilm, poster, website en banners voor social media.

 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waren sinds medio maart veel ondernemers in Chinatown Den Haag, zoals kappers, schoonheidsspecialisten, cafehouders, restauranthouders e.d. genoodzaakt hun deuren te sluiten. Chang Wong, voorzitter BIZ Chinatown Den Haag: “Bijna 80% van de bedrijven en winkels in Chinatown ging dicht. Veel van hen, waaronder horecabedrijven, beautysalons en andere winkels, hadden in de afgelopen maanden helemaal geen inkomsten. Dat waren zware tijden voor deze ondernemers. De ondernemers die wel open mochten blijven, zagen hun omzet met bijna 70% tot 80% teruglopen. Sinds 11 mei mochten kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs weer aan de slag. En per 1 juni konden de horecaondernemers ook open. Om de ondernemers in Chinatown te ondersteunen hebben wij een promotiecampagne opgezet, met het accent op gastvrijheid en veiligheid.”

 

‘Chinatown Den Haag bruist weer’

De campagne is door veel ondernemers in Chinatown Den Haag positief ontvangen. “Wij juichen dit soort initiatieven van harte toe. Want wij hebben bijna 3 maanden geen omzet kunnen draaien, terwijl de vaste lasten, zoals huur, verzekeringen, elektra en andere kosten wel doorgingen. Dat is echt pittig. Ik ben ook betrokken bij de totstandkoming van deze campagne. Dit hebben wij in Chinatown nodig en is in het belang van alle ondernemers in deze wijk. Chinatown is helemaal open en mag weer bruisen…,” licht Sing Wong, horecaondernemer van Momiji Sushi en Asian Street Food, toe. Ook Amar Rambali, eigenaar van Afro Indian Market, speciaalzaak voor lichamelijke verzorging, is positief: “Ik was een van de weinige winkeliers die de afgelopen 3 maanden open bleef. Toen was Chinatown bijna uitgestorven en ik zag mijn omzet halveren. Dat was heftig. Ik ben blij dat de versoepeling is ingezet, waarbij wij uiteraard wel moeten letten op 1,5 meter afstand en hygiëne. Deze zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid en moeten we ook met elkaar naleven. Maar wel fijn dat deze campagne nu loopt en alles weer open is, want dat maakt Chinatown toch gezelliger en kleurrijker.”

 

Video op YouTube