Restaurant Hot King geopend!

Nieuw restaurant in Chinatown: Hot King!

 

Raad van Toezicht lid van de BIZ China Town Den Haag Atom Zhou (tweede van rechts) is onlangs uit eten geweest bij Hot King, een nieuw, HOT restaurant op de Gedempte Burgwal.

Hot King is pas sinds twee weken open. Het restaurant is gespecialiseerd in gerechten uit Sichuan, een Chinese provincie die bekend staat om haar pikante specialiteiten.

 

 

Tradities uit Sichuan

In de volksmond heet Sichuan ook wel het ‘hemelse land’, vanwege de aanwezige overvloed aan eten en natuurlijke grondstoffen. Al sinds het begin der tijden heeft het gebied een karakteristieke ‘smaak’. Interessant is dat juist die producten specifiek voor de Sichuanese keuken al lang geleden geïmporteerd zijn en dus niet oorspronkelijk uit China komen. De hete pepertjes (花椒 huājiāo)kwamen bijvoorbeeld via Macau en India helemaal uit Mexico!

 

 

Sichuan is over de hele wereld bekend. Dat is nog best verrassend, omdat Sichuanees eten vaak zo pittig is dat menig mens die dat niet gewend is zijn mond verbrand. Toch weerhoudt dat de wereld er niet van om te genieten van de smaken van Sichuan: in Amerika, en ook (alhoewel in mindere mate) hier in Nederland zijn mildere versies van de Sichuanese keuken vaak te vinden in Chinese restaurants.

 

 

Duik verder in Sichuan

Panda’s! In de provincie Sichuan ligt de stad Chengdu, bekend om haar panda’s! Herinner je je Wu Wen en Xing Ya nog? Dat zijn de twee panda’s die Nederland van China te leen heeft. Zij komen uit Chengdu.

 

De panda’s vind je natuurlijk niet bij Hot King, maar nu het weer in Nederland minder wordt hebben we misschien toch niet zo’n zin om buiten te zijn. Daarom is het een goed idee je smaakpapillen op de proef te stellen en er eens gezellig op uit te gaan in Chinatown Den Haag. Probeer het pittige Sichuan-eten eens uit! Als je wat minder van pittig houdt is dat natuurlijk geen enkel probleem, er zijn heel veel verschillende restaurants in Chinatown.

 

 

 

Ben je bij Hot King, of ergens anders in Chinatown Den Haag geweest? Stuur ons een berichtje via Instagram of tag ons in je post of story.

 

 

IG: @chinatown_denhaag

 

 

Om een goed beeld te krijgen van wat je bij dit restaurant uit Sichuan kan eten, kijk bij HotKing eens naar de menukaart!

 

 

Hot King is elke dag open van 12:00 tot 22:30. Reserveren kan door te bellen, appen of mailen. Check hun website: www.hotking.nl!