Romeinse Pizza in Chinatown, de perfecte lunchsnack

Om 1 uur stappen we binnen bij Pazze e Pizze. Direct worden we ontvangen door Chen, de eigenaar.

 

We gaan zitten aan een leuk tafeltje met uitzicht op het hele restaurant, en we krijgen een lekker kopje koffie met een chocolaatje erbij. Er zijn nog geen gasten, maar de pizza’s (vierkant, in Romeinse stijl) worden al volop gebakken, en dat ruikt lekker! 

 

Het kunstwerk gemaakt door Days of Yonder op de muur van Pazze e Pizze

Pazze e Pizze zit sinds twee jaar op het Rabbijn Maarsenplein. Chen runt het restaurant samen met zijn vriendin Safae. Beide hebben hun eigen specialiteit. Chen werkt in de keuken, en Safae is het gezicht van de zaak. De twee hebben overduidelijk een passie voor hun restaurant! De ruimte is gezellig ingericht, met veel decoraties. Er is een grote muur met posters (die is nog niet af, horen we) en er is ook een muur met mooie, verticale houten latten, deels witgeverfd. Op de andere muur staat een heus kunstwerk: het gezicht van een meisje, gemaakt door Days of Yonder (klik!).

 

Chen vertelt over hoe Pazze e Pizze tot stand is gekomen. Hij komt zelf uit een restaurantfamilie. Zijn ouders hebben altijd een restaurant gehad, en nu is dat De Basiliek (klik!). Hij wilde altijd zelf een restaurant, en heeft daar hard voor gewerkt. Hij is begonnen met salades maken bij een strandtent in Scheveningen, en heeft zichzelf daarna verder ontwikkeld door te werken bij verschillende één- en tweesterrenrestaurants. Daar heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Als we vragen naar pizza’s zegt hij “die maak ik eigenlijk pas twee jaar”. Maar koken, dat kan hij als de beste!

 

Pazze e Pizze verkoopt naast de ronde pizza’s die iedereen wel kent voornamelijk Romeinse pizza’s. Die zijn bijzonder, want ze zijn vierkant. Ze hebben een dikkere bodem, en ze zijn knapperig. “Veel mensen kenden het niet, onze gasten moesten de pizza’s echt leren eten.” Nu zijn de mensen vaak niet meer weg te slaan uit de zaak. Voor ongeveer € 5,- kan je namelijk een stuk plaatpizza kopen, qua hoeveelheid ongeveer een halve pizza. De perfecte lunch voor mensen die wonen en werken in de buurt van Chinatown!

 

Romeinse pizza’s zijn best uitzonderlijk. Chen zegt dat er niet heel veel restaurants zijn die deze pizza’s verkopen in Nederland. Om te leren hoe het deeg gemaakt moest worden, heeft Chen een pizzachef uit Rome laten invliegen. Van hem hebben ze precies geleerd hoe het moet. Zelf experimenteren Chen, Safae, familie en medewerkers met de toppings. De klassiekers hebben ze natuurlijk: margherita en pepperoni. Maar ook avontuurlijkere combinaties, zoals een aardappelpizza en een vegan pizza met courgette! Wij kregen een pizzaproeverij om te bekijken proeven: heer-lijk!

 

Pazze e Pizze een restaurant wat Chinatown goed weergeeft. We horen je al vragen: “het is toch een Italiaanse zaak? Hoe kan dat dan in Chinatown?” Het zit namelijk zo. Pazze e Pizze is een heuse smeltkroes aan verschillende nationaliteiten. Chen is zelf Chinees én Italiaans, vriendin Safae is half Marokkaans en ook half Italiaans. Ook het personeel komt overal vandaan. “Wij geven iedereen een kans, je hoeft echt geen Nederlands te spreken om bij ons te komen werken.”

 

Het personeel wordt heel erg betrokken bij het restaurant. Pazze e Pizze heeft namelijk een zeer actief Instagram-account (klik!) dat wordt onderhouden door iedereen die er werkt. Door de dag heen maken ze foto’s van wat ze doen: pizza’s maken, deeg kneden, tiramisu maken, mensen die lekker komen eten, de mensen die aan het werk zijn, en ga zo maar door. “Een beetje rommelig, maar wel heel persoonlijk!”

 

Het menu van Saffie’s Breakfast Bar

Naast pizza’s heeft Pazze e Pizze nog iets superleuks, wat je vanaf de buitenkant misschien niet direct ziet. Omdat ze al vroeg in de zaak aanwezig zijn om het eten voor te bereiden, hebben ze nu ook Saffie’s Breakfast Bar geopend. Check de kaart – daar staat een hoop lekkers op! En het beste is dat je gewoon de hele dag iets van de ontbijtkaart kunt bestellen: All Day Breakfast, Baby!

 

Ben je nog nooit bij Pazze e Pizze geweest, ga dan zeker eens langs! Je kan er terecht voor een hele pizza (natuurlijk) maar ook voor een proeverij (echt een aanrader). Voor feesten en partijen verkopen ze hele grote pizza’s van 40 bij 60 centimeter. En natuurlijk een lost stuk pizza voor de lunch. Geen excuus om het Rabbijn Maarsenplein nog over te slaan dus!

 

Pazze e Pizze is open van van dinsdag tot en met zondag (dus alleen maandag niet) van 10 uur ’s ochtends tot tenminste 10 uur ’s avonds. Hieronder nog een aantal handige links om écht alles te weten te komen over het restaurant!

 

Website van Pazze e Pizze – Instagram van Pazze e Pizze – Instagram van Saffie’s Breakfast Bar

 

Dit artikel is uit de serie ‘Chinatown Chats’ – verhalen van mensen die iets hebben met Chinatown Den Haag. Heb jij ook iets met Chinatown Den Haag? Laat het ons weten via het contactformulier op de site of stuur ons een DM op Facebook of Instagram!