Sisi Bubble Tea! Yummie!

Sisi bubble tea in Chinatown Den Haag

Iedereen houdt van bubble tea, toch? Thee met melk en tapioca-bubbels. Kan koud of warm gedronken worden – voor ieder wat wils!

 

In Chinatown is er natuurlijk ook bubble tea te koop. Kom eens langs bij Sisi op Wagenstraat nummer 54. Naast heerlijke bubble tea hebben ze er ook nog Chinese crèpes, 煎餅 (jiān bing), te verkrijgen met verschillende soorten vlees.

 

Maar even terug naar de bubble tea, aangezien die ook heel groot op de winkelruit van Sisi staat afgebeeld.

 

Maar wat is bubble tea eigenlijk?

Bubble tea is zo rond 1980 ‘uitgevonden’ in Tainan of Taichung, in Taiwan. De hoofdingrediënten zijn thee en melk. In Nederland zit er vaak ook suiker bij om de thee zoet te maken – dat vinden mensen hier lekkerder. In Azië kan je bij de meeste winkels zelf aangeven hoe zoet je je bubble tea wilt.

 

En hoe zit dat met warm en koud drinken?

Het klinkt misschien raar, een drankje dat je warm én koud kan drinken. Bij bubble tea ligt het echt aan je eigen smaak. Er zijn mensen die zweren bij de koude variant, maar ook mensen die alleen maar warme bubble tea willen.


 

Toch nog één vraag… bubbels?

Ja, er zitten inderdaad bubbels in. Maar, niet zoals in frisdrank of prikwater. De bubbels in bubble tea zijn vaak gemaakt van tapiocaballetjes en hebben een winegum-achtige samenstelling. Je drinkt ze op door ze door het brede rietje op te zuigen. De bubbles zijn te verkrijgen in veel verschillende smaken (kijk maar eens naar het menu van Sisi).

 

Ben je benieuwd wat voor soorten bubble tea er allemaal te drinken zijn bij Sisi? Kijk dan hieronder eens naar het uitgebreide menu! Je kan zelfs je eigen bubble tea ontwerpen, hoe leuk is dat?