Persconferentie 12 november: Strengere regels om contacten te beperken

Nieuw maatregelen hingen al even in de lucht. Op 11 november werden er namelijk een recordaantal van 16.000 coronabesmettingen geregistreerd.

 

En zoals Hugo de Jonge vrijdagavond tijdens de persconferentie zei: “Niet iedereen laat zich testen, dus de werkelijke cijfers zijn waarschijnlijk nog hoger.” Om de zorg niet verder te belasten worden er nu dus aanvullende maatregelen ingevoerd, die gelden vanaf zaterdag 13 november 18.00. Hieronder een overzicht van de maatregelen waar u aan moet denken bij een bezoekje aan Chinatown Den Haag.

 

  • Houd 1,5 meter afstand op die plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is (denk aan winkels, maar zeker ook op straat, het is een kleine moeite om met een iets groter boogje om een tegemoetkomend persoon heen te lopen).
  • Draag een mondkapje als u binnen bent op een plaats waar het coronatoegangsbewijs niet verplicht is (winkels, publieke ruimten, etc.).
  • Niet-essentiële winkels en -dienstverlening (kledingwinkels, contactberoepen) sluiten om 18.00.
  • Horeca en essentiële winkels (supermarkt, dierenwinkel, drogisterij) mogen openblijven tot 20.00.
  • Gaat u uit eten? Een coronatoegangsbewijs (QR-code) én een vaste zitplaats zijn verplicht. Zorg dat u goed voorbereid op pad gaat. Een tafel van tevoren reserveren is handig, zeker bij kleinere restaurants zoals die in Chinatown.
  • Heeft u een besmette huisgenoot? We vragen u om te wachten tot u allemaal genezen bent voordat u weer langskomt in Chinatown.

 

Voor een volledig overzicht verwijzen we u door naar de website van de Rijksoverheid.

 

We begrijpen dat dit van eenieder veel vergt. Maar, als we ons allemaal aan de basisregels houden (waar we inmiddels natuurlijk wel aan gewend zijn) kunnen we ervoor zorgen dat Chinatown tóch open kan blijven. Wij zijn u dankbaar als u één van de ondernemers in Chinatown steunt door uw boodschappen daar te doen. Zo hebben we ook na de coronapandemie nog een bruisend Chinatown!