Topbadminton bij finale Eredivisie in Den Haag

Zaterdag 26 maart strijden de twee sterkste badmintonteams in Nederland op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om het landskampioenschap.

 

De wedstrijd start om 14.00 uur. BC Duinwijck uit Haarlem, 26-voudig landskampioen, neemt het op tegen enkelvoudig en regerend landskampioen AviAir Almere. Door de gezellige sfeer bij dit evenement is het voor de neutrale toeschouwer ook leuk om te komen genieten van topbadminton in een leuke ambiance.

 

Nederlands Kampioenen en Olympiagangers van de partij

Bij BC Duijnwijck en AviAir Almere spelen Nederlands kampioenen en spelers die naar de Olympische Spelen zijn geweest mee. Bij BC Duinwijck spelen Ties van der Lecq, Debora Jille (die beiden Nederlands kampioen zijn in het dubbelspel) en Olympiër  Selena Piek (WR-20 gemengd dubbel). Bij AviAir Almere maakt Nederlands kampioen en Olympiaganger in het vrouwendubbel Cheryl Seinen en meervoudig Schots kampioen Adam Hall onderdeel uit van de selectie. Diverse top-10 spelers uit de nationale ranking maken beide selecties compleet.

 

Bij 4-4 een golden game

De finale play-off Eredivisie bestaat uit maximaal 8 partijen (4 enkel- en4 dubbelspelen). Het team dat als eerste 5 partijen heeft gewonnen is landskampioen. Bij 4-4 wordt er een gold game gespeeld.

 

Kinderen t/m 17 jaar gratis toegang

Tickets zijn te koop op www.finaleeredivisiebadminton.nl. T/m 19 maart kost een 18+ ticket € 7,50, daarna € 10,-. Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang.

 

Gratis toegang bij deelname aan (Air)Badminton teamtoernooi

Wil je gratis naar de finale play-off Eredivisie doe dan mee aan het (Air)Badminton teamtoernooi, dat op 26 maart van 10.00-13.00 uur voorafgaand aan de finale play-off Eredivisie wordt georganiseerd op Sportcampus Zuiderpark.

 

Iedereen, dus ook inwoners van de gemeente Den Haag, kunne zich inschrijven voor dit toernooi dat in drie verschillende categorieën wordt gespeeld; beginner, gemiddeld en gevorderd.

 

Het toernooi is een combinatie van AirBadminton (triples) op indoor beachvelden en badminton (dubbels) in de zaal. Een team bestaat uit minimaal vier personen vanaf 12 jaar. De verhouding tussen mannen en vrouwen maakt niet uit. Deelname aan het toernooi is gratis en alle deelnemers krijgen gratis toegang tot de finale play-off Eredivisie. Inschrijven kan tot maandag 21 maart 2022.

 

Meer info en inschrijven gaat via www.finaleeredivisiebadminton.nl