Creativiteit in tijden van corona

Al wekenlang zijn veel winkels en bijna alle horecagelegenheden dicht. Op anderhalve meter is het lastig om gezellig samen te komen voor een hapje eten of een borrel. Een verjaardag vieren, het kan eigenlijk niet in deze tijd. Want, wie is waar geweest? En wie heeft met wie contact gehad? Zoals premier Rutte aangaf: de maatregelen hebben effect, maar dat gaat niet heel snel.

 

Concentreren thuis is voor veel mensen best moeilijk. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen. Voor zover het kan, werkt men thuis. Maar inmiddels, na meer dan een maand opgesloten te zijn, is iedereen hongerig naar avontuur. We willen weer naar buiten, met vrienden en familie afspreken, en lekker buiten de deur eten.

 

Veel restaurants gaan creatief om met het alleen-afhalenbeleid dat de overheid nu voert. Zo kan er tenminste een beetje omzet worden gedraaid. Het is niet veel, maar beter dan niets.

 

Wat kan een restaurant doen om zich draaiende te houden?

Afhalen! Veel restaurants hebben hun afhaalmogelijkheden uitgebreid, met meer bezorgers. Ook kun je naar het restaurant komen en daar bestellen, zolang je maar afstand houdt tot je medemens en het personeel.

 

Andere restaurants denken erover om mensen op afstand van elkaar te laten zitten. Dat kan nu nog niet, maar de plannen zijn er. Strandtenten hebben hiervoor al een protocol ingediend bij de overheid en hopen dat zij na 20 mei weer open mogen. In de krant stond een idee dat er een uitgiftetafel komt waar het personeel het eten en drinken voor klanten neerzet. Dat eten en drinken kunnen zij bestellen via een app, betalen gaat ook via de app. Klanten halen zelf hun eten en drinken op bij de uitgiftetafel (Bron: nos.nl).

 

Het gaat nu nog om ideeën, maar we moeten gezamenlijk creatief blijven. Laten we proberen elkaar te steunen in deze tijd en kom met suggesties en ideeën hoe we ook op anderhalve meter toch gezellig met elkaar om kunnen gaan!

 

Tips voor restaurants

Deze tijd is een uitgelezen kans om je restaurant op social media te promoten. Gebruik Facebook, Instagram en WhatsApp om bestellingen te ontvangen van klanten. Betalen hoeft ook niet moeilijk te zijn, stuur gewoon een Tikkie of een betaalverzoek. Maak buiten de deur, op de stoep, een uitgiftecounter zodat klanten ook niet per ongeluk binnen in de winkel komen of te dicht op elkaar gaan staan.

 

Promoot je menu en aanbiedingen ook op Facebook en Instagram.

 

Is jouw restaurant open in deze tijd?

Stuur ons via Instagram (@chinatown_denhaag) je bericht, en wij delen jouw post in onze Story. Of stuur ons een DM via Facebook Messenger, dan plaatsen we een link naar de Facebookpagina van jouw restaurant. Een link naar je website mag natuurlijk ook!

Houd vol, want er komt een moment dat alle restaurants en andere horecagelegenheden weer volledig open kunnen! Sterkte, succes en blijf gezond!