Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Afgelopen zaterdag was het zover! Het Chinese Nieuwjaar is ingeluid. ’s Middags rond één uur begonnen de festiviteiten in en rond Chinatown. Er was veel: een draken- en leeuwendans, Chinese New Year’s market en een expositie van beelden van Chinese Sterrenbeelden.

 

Het was gezellig druk, zo ook te zien op de foto’s. “Gezelligheid alom,” aldus Paul, die aanwezig was bij de festiviteiten. Omdat op zaterdag bijna iedereen vrij is, namen veel mensen hun kinderen mee. Voor jong en oud was er veel te zien. Ook was er vuurwerk, dat wordt traditioneel afgestoken om boze geesten te verjagen en het jaar goed te laten beginnen.

 

Volgens bezoeker Chang gaf het vuurwerk goede, harde knallen. “Dat hoort erbij, en zorgt voor extra sfeer naast de leeuwendans en drakendans.”

 

Al met al was er veel te zien in Chinatown. Eenieder die daarnaar gevraagd werd zei dat dit feest elk jaar opnieuw gevierd moet worden. Cultureel gezien is het belangrijk om het Chinees Nieuwjaar te blijven vieren, maar ook voor anderen is het leuk om langs te komen.

 

Mensen die nog nooit Chinees Nieuwjaar gezien hebben kunnen zo misschien een nieuwe traditie ontdekken.

 

鼠年大吉!恭喜發財!Happy Chinese New Year! Happy Year of the Rat!