Het einde van de zomervakantie

September komt eraan. Over een kleine week is het al zover. En met september komt ook de herfst er weer aan. Minder mooi weer, regen, wind en meer binnen zitten. Terrashangen wordt lastiger, helaas.

 

Maar dat betekent niet dat het een saaie tijd moet worden! Voor veel kinderen en studenten begint het schooljaar weer. Veel werk aan de winkel, dus. Voor winkeliers en ondernemers komt er ook een tijd aan van heroverweging, zo te zeggen. Hoe gaan de zaken? Hoe kunnen ze beter? Hoe kan je je winkel of bedrijf aanpassen om mee te gaan in het nieuwe normaal, de anderhalvemetersamenleving?

 

Nog steeds afstand houden

Voor veel mensen is het nog steeds lastig, dat er afstand gehouden moet worden van familie en vrienden die dichtbij staan. Het is immers natuurlijk om iemand een knuffel te geven als hij of zij het moeilijk heeft. Of een hand te geven. En tóch mag ook dat nog niet. We hebben het gehoord van premier Rutte vorige week. Ook binnen, in privésfeer, is het belangrijk om afstand te houden en voorzichtig met gezondheid om te gaan. Je eigen gezondheid is erg belangrijk, maar vooral ook die van de mensen om je heen die meer risico lopen op besmetting.

 

Scholen

Veel weten we natuurlijk nog niet. Hoe zal het gaan als kinderen en jongeren weer naar school gaan, en als de colleges weer beginnen op hogescholen en universiteiten? Veel zal nog online gaan, dat wel.

 

Horeca

En hoe zal het gaan met restaurants? Binnen is er meestal minder plaats dan buiten, de al beperkte zitplaatsen moeten nóg beter verdeeld worden. Er is wel een oplossing! Afgesloten terrassen en terrasverwarmers. Helaas biedt dit geen soelaas voor de horecaondernemers die geen terrassen hebben. Specifiek voor deze groep zijn het pittige tijden.

 

Afwachten…

Al met al blijft het nog steeds afwachten hoe het leven verdergaat. Het coronavirus blijft nog wel even onder ons, daar hoeven we niet over te twijfelen. Maar het gaat erom hoe we ermee omgaan en hoe we ons aanpassen aan deze nieuwe werkelijkheid. Hopelijk heeft iedereen tijdens de zomermaanden weer een beetje energie kunnen opdoen!

Wat betreft Chinatown gaat het bestuur van de winkeliersplatform BIZ Chinatown Den Haag druk aan de slag met het najaar. We zijn druk bezig met de voorbereiding van een najaarscampagne. Er volgt t.z.t. meer hierover via deze website en social media. Er komt ook een evenementenagenda, een nieuwsbrief en natuurlijk blijven we het Instagram- en Facebook-account updaten. Dus… Blijf kijken voor mooie foto’s, interessante weetjes en leuke acties!

Pas goed op jezelf en anderen en blijf gezond!