Ideaal voor een moeder-dochteruitstapje: Chinatown Den Haag

Gezellig met je dochter een dagje naar Chinatown. Rondlopen, de poorten bekijken, en genieten van al het lekkers dat Chinatown Den Haag je te bieden heeft. Van dit soort verhalen worden wij blij!

 

Zondag 1 augustus 2021. Een zondag zoals vele anderen, best lekker weer, niet te warm, niet regenachtig. Goed weer voor een dagje stad. En de perfecte dag, zo midden in de zomervakantie! Zo dachten ook Mariska en haar dochter, die besloten om een dagje naar Den Haag te komen om lekker door Chinatown te struinen.

 

De dames zijn eerst naar Sisi Bubble Tea gegaan en hebben daar onigiri (おにぎり;Japanse rijstballetjes) gegeten en brown sugar bubble tea gedronken. Daarna vervolgden zij hun weg naar Asian Street Food by Momiji voor Korean fried chicken en takoyaki (たこ焼き;Japanse octopusballetjes). Toen was het natuurlijk tijd voor het toetje: fried dough sticks en pandancake van Bakery Li&U.

 

Tijdens hun loopje zijn ze ook de tweetalige straatnaamborden tegengekomen! Zo heet de Gedempte Burgwal in het Chinees 填平護城壕 – wat geen transliteratie is (een woord dat ongeveer klinkt als ‘Gedempte Burgwal’ maar eigenlijk niets betekent) maar een echte vertaling.

 

Een tripje naar Chinatown is natuurlijk niet compleet zonder een foto voor de poorten. De poorten zijn toch echt wel de pareltjes van Chinatown! Mariska en dochter hebben genoten van het detail dat er op de poorten te zien is. Het zijn echte kunstwerken.

 

Mariska en dochter, dank voor jullie verhaal! Zien we jullie gauw weer in Chinatown?

 

Dit artikel maakt deel uit van ‘Chinatown Chats’ – verhalen van mensen die iets hebben met Chinatown Den Haag. Heb jij ook iets met Chinatown Den Haag? Laat het ons weten via het contactformulier op de site of stuur ons een DM op Facebook of Instagram!

 

Foto’s