Ludieke acties in Chinatown

Vanaf zaterdag 4 juli zijn er bijna elk weekend ludieke hostesses in de binnenstad van Den Haag. Zij worden ingezet om mensen op een vriendelijk manier te attenderen op 1,5 meter afstand en de hygiënemaatregelen. Ook in Chinatown zijn deze hostesses aanwezig, gekleed in traditionele Shanghai dress.

 

Deze actie is van bureau Marketing Haagse Binnenstad. Zij zijn bekend onder andere voor het verzorgen van de Shopping Night (die dit jaar helaas niet doorging, maar hopelijk in 2021 weer wel!). Samen met andere winkeliersverenigingen uit de Haagse binnenstad doet het ondernemersplatform BIZ Chinatown hieraan mee.

 

Ondernemers in Chinatown zijn enthousiast over de hostesses. Het ziet er vrolijk uit (ondanks de regen van afgelopen zaterdag) en het is een leuke, vriendelijke manier om mensen te herinneren aan hygiëne (door middel van het verschaffen van handgel) en het houden van genoeg afstand. Zo blijft Chinatown op een veilige en ludieke manier toegankelijk voor iedereen!

 

Chinatown past zich aan aan het ‘nieuwe normaal’. Al dan niet met wat hulp van buitenaf, het leven in Chinatown gaat verder. Tussen de twee Chinese poorten bruist het leven weer. Iedereen is welkom voor een hapje, drankje op het terras of in een restaurant, Aziatische boodschappen bij de Chinese toko of verwennerij bij de massagesalon of nagelstyliste.

 

De ludieke actie van Marketing Haagse Binnenstad loopt tot september. Dus…, wil je de sfeer proeven van China, hier in Den Haag? Kom dan gauw naar Chinatown! Chinatown bruist weer!