Tot 18.00 op terras, maar wel na 22.00 naar buiten

Het leven met corona is nog niet voorbij. Dat is wel duidelijk, met alle berichten over volle IC’s, zorgmedewerkers die aan het eind van hun Latijn zijn en berichten over allerlei nieuwe mutaties en varianten. Daarnaast was het onlangs Koningsdag. Dat betekende niet alleen dat er heel veel oranje tompouces verkocht werden, maar ook dat de parken in de met name wat grotere steden véél en véél te vol waren.

Avondklok

Sinds 28 april geldt de avondklok niet meer. Dit betekent dat je na tienen ’s avonds vanaf nu dus wél naar buiten mag. Niet dat er heel veel te doen is, de restaurants en terrassen zijn immers na 18.00 uur gesloten, maar het idee dat je naar buiten mag is wel prettig, zeker nu de dagen steeds langer worden en het weer mooier.

Vaccinatie

Gelukkig komt het vaccineren eindelijk op gang. Van oud tot jong krijgt iedereen zijn of haar dosis. In Amerika zijn ze goed op weg, daar kan iedereen nu bellen voor een afspraak. Zoiets ligt ons hopelijk ook in het verschiet, als de leveringen tenminste niet tegenvallen. Voor nu, nog even anderhalve meter afstand en zo veel mogelijk een mondkapje op.

Terrassen open

Maar dan iets leukers: de terrassen zijn weer open. Beperkt, dat wel. Van 12 uur ‘s middags tot 6 uur ‘s avonds mogen mensen op terrassen zitten. Hier nog even de regels, goed om te weten voordat je een afspraak maakt.

Niet met meer dan twee mensen op een terras, behalve als je tot hetzelfde huishouden behoort. Maak je deel uit van een gezin van drie of vier, dan mag je dus wel met z’n allen aan 1 tafel. Even gezellig lunchen met meer dan een collega kan daarentegen nog niet. Maar goed, misschien zijn één op één gesprekken helemaal niet zo slecht voor de onderlinge band? Veel mensen hebben hun collega’s immers lange tijd niet gezien en op deze manier steun je de horeca toch. Zij hebben het al zo zwaar gehad, net als andere sectoren

Daarnaast behoort het winkelen op afspraak tot het verleden. Of eigenlijk, niet meer verplicht. Grote winkelketens, zoals de Bijenkorf hebben al aangegeven het afsprakensysteem aan te houden, omdat hun klanten zich daar veiliger bij voelen. Voor een volledig overzicht van alle regels, kijk even op de coronapagina van de Rijksoverheid.

In Chinatown Den Haag

In Chinatown zijn ook de terrassen weer open. Voornamelijk op het Rabbijn Maarsenplein kan je een aantal grote terrassen vinden waar je ‘s middags heerlijk kunt genieten van een lekkere lunch. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Little V en Momiji Sushi. Maar ook Pazze e Pizze is weer open, dus in wat voor eten je ook zin hebt, in Chinatown vind je er een terras voor!

Wij zouden het leuk vinden als mensen die langskomen in Chinatown en weer op een terrasje genieten van de frisse zonnestralen hun ervaringen met ons delen! Stuur ons een berichtje op Instagram (en volg ons, als je dat nog niet doet!) of Facebook. Dan delen wij jullie ervaring met de wereld!