Update: het coronavirus op 31 maart

Beste ondernemers van Chinatown,

 

Het zijn onwerkelijke tijden waarin iedereen in Chinatown Den Haag en daarbuiten verkeren. Het is belangrijk dat we elkaar informeer, helpen, en goed samenwerken. Daarom deze update op onze website.

 

Op 31 maart hield het kabinet weer een persconferentie over de corona crisis. De overheidsmaatregelen zijn verlengde tot en met 28 april. Dit geldt sowieso voor alle restaurants. Scholen zijn tot de meivakantie dicht, evenementen waarvoor een vergunning nodig is zijn tot 1 juni 2020 verboden. Mogelijk worden ook deze maatregelen weer verlengd, duidelijk daarover volgt op dinsdag 21 april.

 

Maatregelen

  1. Blijf zoveel mogelijk thuis
  2. Houd ten alle tijden 1,5 meter afstand van andere mensen
  3. Was uw handen regelmatig goed (20 seconden) met warm water en zeep

 

Meest gestelde vragen

De gemeente van Den Haag heeft een website opgezet waarom de meest gestelde vragen over wat de maatregelen voor ondernemers betekenen, en hoe nu verder te gaan, beantwoord worden.

 

Regelingen voor ondernemers

Als ondernemer komt u misschien in aanmerking van een van de regelingen om deze tijd van geen tot lage inkomsten te overbruggen. Hiervoor kunt u het KVK Coronaloket (Coronaloket van de Kamer van Koophandel) raadplegen.

 

Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers

Indien u een horecaondernemer bent kunt u voor meer informatie terecht op de website van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) of de website van de Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO). De website van de VCHO wordt continu geüpdatet. Hierop vindt u informatie over onder andere:

 

 

U kunt de VCHO ook mailen, op info@vcho.nl of bel naar 020-3458 202, voor hulp en advies.

 

De VCHO kunt u ook vinden op WeChat door onderstaande QR-code te scannen:

 

 

Verder blijft het ten alle tijden van belang de website van het RIVM in de gaten te houden.

 

Wees begripvol en help elkaar

Premier Rutte zei gisteren tijdens de persconferentie dat Nederland te maken heeft met een van de zwaarste crises ooit in vredestijd. Wij willen iedereen daarom sterkte wensen in deze zware tijden. Wij zijn zelf ondernemers in Chinatown en begrijpen dat het ook voor u enorm lastige tijden zijn. Toch vragen wij u: wees begripvol voor elkaar en help elkaar waar dat kan. Samen kunnen wij deze crisis het hoofd bieden en hopen op een nieuwe start als deze hele situatie achter de rug is.

 

Veel sterkte, succes, en blijf gezond!

Met een hele vriendelijke groet vanaf anderhalve meter afstand,

 

Het bestuur van Stichting BIZ Chinatown Den Haag