Onze aanbevelingen voor de herfst van 2021

Oktober. Als je vaak in Den Haag komt, en je loopt toevallig op de Lange Voorhout, zijn de vele blaadjes een welbekend gezicht. Met al die lindebomen kan je het niet meer ontkennen: de herfst is nu toch echt ingetreden!

 

En ook al kennen we de herfst van wat koudere en vooral nattere dagen, er komen vast nog mooie herfstdagen aan met een lekker zonnetje. De perfecte dagen om toch een rondje door Chinatown te gaan lopen. Er zijn immers genoeg leuke dingen te doen in de wijk!

 

Als je het dan toch koud krijgt, hebben wij wel wat tips! Veel manieren om op te warmen, namelijk… Zie hier onze aanbevelingen voor de herfst van 2021.

 

  1. Een pittige maaltijd bij Hot King

 

Hot King zit op de Gedempte Burgwal 24. Ze zijn bijna elke dag open (behalve op woensdag, dan zijn ze tijdelijk dicht). Hot King is gespecialiseerd in de Sichuanese keuken. Sichuan is een provincie in Zuid-China die erom bekend staat dat men er heel graag en heel veel pittig eet.

 

De peper uit Sichuan heeft ook nog een bijzondere eigenschap. Er zit namelijk een sterke citrussmaak aan. Dat zorgt voor een unieke smaakbeleving, die je echt een keertje geprobeerd moet hebben!

 

Bij Hot King kan je echt van alles proberen. Ze hebben gerechten met garnalen, maar ook vegetarische gerechten, rijst, noedels en snacks. Daarnaast hebben ze nog een assortiment aan (koude) voorgerechten.

 

Dan nog het allermakkelijkste: je kan heel handig op de website van Hot King je tafel reserveren!

 

Voor meer informatie, bezoek de website van Hot King: hotking.nl

 

  1. Een warme (bubble) tea halen!

 

Deze titel is misschien niet helemaal eerlijk… Maar op veel plekken in Chinatown kan je een lekker drankje halen. De bubble tea kent iedereen al wel. Maar mogen wij je erop wijzen dat je bij bijvoorbeeld Bumbu Jawa en Mui Tea (bij Ming Kee) ook heerlijke drankjes kan proeven?

 

De drankjes – Indonesisch van origine – komen in een handige bubble tea beker, zodat je er gemakkelijk mee kan rondlopen. De smaken zijn uniek, er zijn in Den Haag niet veel restaurants die Indonesische drankjes als take-away serveren!

 

Dus, loop eens binnen bij Bumbu Jawa (Wagenstraat 63) of Mui Tea (Gedempte Gracht 405), en vraag wat voor soort drankje ze jou zouden aanbevelen. Misschien vind je zo wel je nieuwe favoriet!

 

Website en Instagram van Bumbu Jawa: www.bumbujawa.nl & @bumbujawa.nl

Instagram van Mui Tea: @muitea_denhaag

 

Oh, en heb je onze serie Chinatown Chats al gezien? We hebben nu acht verhalen met jullie gedeeld. En ja, zitten Bumbu Jawa en Mui Tea daar bij!

 

Chinatown Chats – Bumbu Jawa

Chinatown Chats – Ming Kee (and Mui Tea!)